2- İHTİYARİ -ARABULUCULUK DAVET MEKTUBU

    

PANORAMA ARABULUCULUK MERKEZİ

 

     

ARABULUCU TARAFINDAN YAPILAN İHTİYARİ ARABULUCULUK GÖRÜŞMESİNE (OTURUMUNA) DAVET MEKTUBU


Arabuluculuk Bürosu:

Dosya No::


Toplantı tarihi:   

Toplantı yeri: 

 

Taraf-1:

Sayın

 

Taraf-2:


Sayın



Sayın:

………………………………………….  Kaynaklanan uyuşmazlıkta, Sayın ……………… …………………………. uyuşmazlığın arabuluculuk yolu ile çözümlenmesi için tarafıma  müracaat etmiş bulunmakta olup, Sayın  …………………….. ……………………………. nin de tarafıma arabulucu olarak belirlemesi halinde, İhtiyari arabuluculuk görüşmeleri için sizleri toplantıya davet etmek istiyorum.  

Öncelikle bilginize sunmak isterim ki  T.C. Adalet Bakanlığı’ndaki resmi sicile kayıtlı …… sicil numaralı arabulucuyum.

………………………………………… uyuşmazlığı barışçıl olarak arabuluculuk yoluyla çözmek için bu davet yazısını yazıyoruz. İşbu hukuki uyuşmazlığının 6325 Sayılı Hukuk Uyuşmazlıklarında Arabuluculuk Kanunu kapsamında tarafların üzerinde serbestçe tasarruf edebileceği iş ve işlemlerden doğan özel hukuk uyuşmazlığı olduğu anlaşılmaktadır.

Taraflar dava açılmadan önce veya davanın görülmesi sırasında arabulucuya başvurma konusunda anlaşabilirler. Mahkeme de tarafları arabulucuya başvurmak konusunda aydınlatıp, teşvik edebilir. (6325 sayılı Kanun m. 13/1 )

Aksi kararlaştırılmadıkça taraflardan birinin arabulucuya başvuru teklifine otuz gün içinde olumlu cevap verilmez ise bu teklif reddedilmiş sayılır.(6325 sayılı Kanun m. 13/2 )

İhtiyari Arabuluculuk Süreci; Tarafların ilk toplantıya davet edilmeleri ve taraflarla arabulucu arasında sürecin devam ettirilmesi konusunda anlaşmaya varılıp bu durumun bir tutanakla belgelendirildiği tarihten itibaren işlemeye başlar  (6325 sayılı Kanun 16/1 )

Arabuluculuk Sürecinin başlamasından sona ermesine kadar geçirilen süre, zamanaşımı ve hak düşürücü sürelerin hesabında dikkate alınmaz. (6325 sayılı Kanun 16/2 )

Arabulucuk sürecinin başladığının taraflar ve arabulucu tarafından bir tutanağa bağlanmasından son tutanağın düzenlendiği tarihe kadar geçen sürede zamanaşımı durur ve hak düşürücü süre işlemez. (6325 sayılı Kanun 16/2) 

Arabulucu yapmış olduğu faaliyet karşılığı ücret ve masrafları isteme hakkına sahiptir. Arabulucu, ücret ve masraflar için avans da talep edebilir. (6325 sayılı Kanun m.7 /1)

Aksi kararlaştırılmadıkça arabulucunun ücreti, faaliyetin sona erdiği tarihte yürürlükte bulunan Arabulucu Asgari Ücret Tarifesine göre belirlenir ve ücret ile masraf taraflarca eşit olarak karşılanır. (6325 sayılı Kanun 7/2)

Arabuluculuk görüşmelerine taraflar bizzat, kanuni temsilcileri veya avukatları aracılığıyla katılabilirler. İşverenin yazılı belgeyle yetkilendirdiği çalışanı da görüşmelerde işvereni temsil edebilir ve son tutanağı imzalayabilir. (6325 sayılı Kanun m. 16 – 6)

Uyuşmazlığın tarafları olarak sizlerle yapacağımız ilk toplantı  (İlk oturum) 00  /00 / 000 - …………  günü saat: 00: 00’ da, …………………………… ……………………… adresi, …........ ………………… …..  Arabuluculuk Merkezinde  / Bürosun da  yapılacaktır.

Arabuluculuk sürecinin daha verimli geçmesi için, arabuluculukla ilgili şu hususları bilgilerinize sunmak isterim:

Arabulucu taraflar arasındaki hukuki uyuşmazlığın çözümünde tarafsız ve bağımsız bir üçüncü kişi olarak yer alır ve taraflar arasındaki iletişim ortamını kolaylaştırarak kendi çözümlerini kendilerinin üretmeleri konusunda onlara yardımcı olur. Tarafların çözüm üretemediklerinin ortaya çıkması hâlinde arabulucu bir çözüm önerisinde de bulunabilir.

Arabuluculuk yoluyla uyuşmazlığın çözümü gönüllülük esasına dayalıdır. Taraflar, süreci devam ettirmek, sonuçlandırmak veya bu süreçten vazgeçmek konusunda serbesttirler.

Taraflarca aksi kararlaştırılmadıkça arabuluculuk görüşmelerinde gizlilik ilkesine uyulması esastır. 

İşçi işveren uyuşmazlığı ile sınırlı olmak üzere, işveren adına çalışan katılacaksa çalıştığını gösteren belge, imza sirküleri ve yetkililer tarafından düzenlenmiş imzalı yetkilendirme belgesinin,

Gerçek Kişilerin Kimlik belgeleri,

Tüzel kişilerin; Kooperatif – Vakıf Veya şirket yetkilisi olarak katılacak olanların; yetkili olduğunu gösteren Noter tasdikli imza sirküleri (belgesi),

 Vekil sıfatı ile Toplantıya Katılacak olanlar; Avukatların Arabuluculuk toplantılarına katılma konularında usulüne uygun vekâlet (vekâletnamede “arabuluculuk yoluna başvurmaya, takip ve sonuçlandırmaya” ibarelerinin olması) yetki belgesi ile katılacak olan avukatların; avukat tarafından tasdikli vekalet sureti ile yetki belgesi, 

İbrazı gerekmektedir.     00.00.0000


Arabuluculuk Merkezi:

Arabulucunun

Adı, Soyadı:

Sicil No. :


İletişim bilgileri:

 

 

 

Dosya indir(docx)