5 - İHTİYARİ - ARABULUCULUK ÜCRET SÖZLEŞMESİ

 İHTİYARİ ARABULUCULUK ÜCRET SÖZLEŞMESİ

 

TARAF 1                                 :

ADI SOY ADI                           :

T.C KİMLİK NUMARASI             :

ADRESİ                                  :

TARAF 2                                 :

TİCARET SİCİL NUMARASI        :

ADRESİ                                  :

 

ARABULUCU                            :

T.C KİMLİK NUMARASI             :

ARABULUCU SİCİL NUMARASI   :

ADRESİ                                  :                                

KONU                                    :     İşbu sözleşme; Arabuluculuk hizmetinin kapsamı ve ücreti ile tarafların hak ve yükümlüklerinin belirleyen ücret sözleşmesidir.

AÇIKLAMA                              :     Taraflar, kendi istek ve arzuları ile ……………….. ………………. konularındaki uyuşmazlığın Arabuluculuk yolu ile çözümlenmesi için,  Arabuluculuk Daire Başkanlığı’na …. Sicil no.lu ile kayıtlı   ……. …….  Arabulucu ……. …….  ‘nu arabulucu olarak seçmiş olup,   bu sözleşmede  Arabulucu ………… …….

Bundan sonra Arabulucu olarak anılacak, Hak/ Alacak talebinde bulunan  …….. …….. Taraf-1 ve diğer Taraf ………. ……….  Şti. Taraf-2 olarak anılacaktır.

 

1- HİZMETİN İÇERİĞİ                     :

1.1. İşbu sözleşme ile, Arabulucu tarafından taraflara, Arabuluculuğun temel ilkeleri, süreci ve sonucu ile Arabuluculuk görüşmeleri sonunda anlaşamama ya da varılan anlaşma sonucu anlaşma belgesinin ve son tutanağın hukuki sonuçları hakkında bilgilendirme yapılmış olup, taraflar bu konuda bilgi sahibi olduklarını beyan etmişlerdir.

 

1.2. Taraflar arasındaki uyuşmazlığın arabuluculuk yoluyla çözüme kavuşturulmasını sağlamak amacıyla, arabuluculuk faaliyetini yürüten arabulucular siciline kayıtlı Arabulucuya, sarf ettiği emek ve mesainin karşılığı olarak taraflar aşağıda açıklanan şekilde, miktarda ve sürede  Arabuluculuk ücretini sözleşmede yazılı Arabulucunun banka hesabına ödeyecektir.

 

1.2. Arabulucu, sistematik teknikler uygulayarak, görüşmek ve müzakerelerde bulunmak amacıyla Tarafları bir araya getirecek, onların birbirlerini anlamalarını ve bu suretle çözümlerini kendilerinin üretmesini sağlamak için aralarında iletişim sürecinin kurulmasını gerçekleştirecektir.

 

1.3. Arabulucu görevini özenle, tarafsız bir biçimde ve şahsen yerine getirecektir.

 

2- ÜCRET                                      :  

2.1. Tarafların arabuluculuk faaliyeti sonunda anlaşmaları hâlinde, arabuluculuk ücreti, Arabuluculuk Asgari Ücret Tarifesinin eki Arabuluculuk Ücret Tarifesinin İkinci Kısmına göre aksi kararlaştırılmadıkça Taraflarca eşit şekilde karşılanır. Bu durumda ücret, Tarifenin Birinci Kısmında belirlenen iki saatlik ücret tutarı olan 280 liradan (iki yüz seksen lira) az olamaz.

 

2.2. Arabuluculuk faaliyeti sonunda, Taraflar katılmadığı için görüşme yapılamaması veya iki saatten az süren görüşmeler sonunda Tarafların anlaşamamaları hâllerinde, iki saatlik ücret tutarı Tarifenin Birinci Kısmına göre ödenir. İki saatten fazla süren görüşmeler sonunda Tarafların anlaşamamaları hâlinde ise iki saati aşan kısma ilişkin ücret aksi kararlaştırılmadıkça Taraflarca eşit şekilde Tarifenin Birinci Kısmına göre karşılanır.

 

2.3. Taraflarca ödenecek arabuluculuk ücreti eşit olarak arabuluculuk sürecinin bittiği tarihten itibaren bir hafta içerisinde Arabulucuya ait TR……………………                        IBAN numaralı hesaba aktarılacaktır.

 

2.4. Arabulucu, Taraflarca yapılacak ödeme karşılığında serbest meslek makbuzu olarak düzenleyerek Taraflara gönderecektir.

 

2.5. Tarafların müştereken kararlaştırması halinde, ulaşım, konaklama bu iş için ofis kiralanması ve ikram hizmetleri gibi masraflar taraflarca eşit olarak karşılanır.

 

3- DİĞER HÜKÜMLER                      :

3.1. Arabuluculuk faaliyeti süresince Arabulucu tarafından düzenlenen evrak ve yapılan diğer işlemler ayrı ücreti gerektirmez.

 

3.2.  Taraflar bu sözleşmede yazılı adreslerini tebliğe elverişli adres olarak beyan ederler. Yazılı olarak adres değişikliği bildirilmediği sürece bu adreslere yapılan tebligatlar geçerli kabul edilir.

 

3.3. İşbu İhtiyari arabuluculuk ücret sözleşmesi İki sayfa ve üç nüsha olarak düzenlenmiştir.

 …./…./…

 

      TALEPTE BULUNAN TARAF-1         DİĞER TARAF -2        ARABULUCU



Dosya indir(docx)