KADROMUZ

AVUKAT VE ARABULUCU ESRA UYSAL YÜKSEL

Baro:
İstanbul Barosu

Baro Sicil No: 
46415


Yabancı Dil:

İngilizce

E-Posta:
[email protected]

0530 781 00 15

 

ESRA UYSAL YÜKSEL, 1990 yılında Mersin’de iki çocuklu bir ailenin ikinci çocuğu olarak dünyaya gelmiştir.

İlköğretimini Mersin 3 Ocak İlköğretim Okulu’nda tamamlamıştır. Liseyi Mersin Mehmet Adnan Özçelik Anadolu Lisesi’nde okumuş olup, 2008 yılında liseden mezun olmuştur. Üniversite sınavında %100 BURSLU olarak Beykent Üniversitesi Hukuk Fakültesi’ni kazanarak 2012 yılında mezun olmuştur.  

Öğrencilik dönemlerinde 2011 yılı Temmuz ve Ağustos aylarında İspanya’nın Valencia şehrinde Gençlik Kampına katılarak, gönüllü çalışmalar yapmıştır.

Avukatlık staj süresinde iki ayrı yerde staj deneyimi yaşamıştır. Stajının son evrelerinde Avukat Stajyeri olarak Tekelioğlu & Ateş bünyesine katılmış olup,  2013 Aralık ayında Avukatlık Ruhsatnamesini alarak Avukat olarak çalışmasını sürdürmeye başlamıştır. 

Mesleğini başarı ile sürdürebilmek adına birçok eğitim ve seminere katılmış olup, eğitimlerine devam etmektedir. 

Adalet ve Hukuk Derneği tarafından düzenlenen Güncel Yargıtay Kararları Işığında İş Hukuku’nda Bilirkişilik Müessesesi seminerine katılmıştır.

Özel bir kuruluş tarafından düzenlenen Mülakat Teknikleri semineri ve İş Hukuku Uygulamaları eğitim seminerlerine katılmıştır. 

İstanbul Barosu CMK Uygulama Araştırma ve Eğitim Merkezi ‘‘Sanık Müdafiliği ve Mağdur, Şikayetçi, Katılan Vekilliği’’ konulu meslek içi eğitim seminerine katılmıştır. 

İstanbul Barosu Çocuk Hakları Merkezi Çocuk Hukuku konulu eğitim seminerine katılmıştır. 

İstanbul Barosu Kadın Hakları Merkezi Kadın Hakları ve Aile İçi Şiddet konulu eğitim seminerine katılmıştır.

Marmara Üniversitesi’nden Hukuk Uyuşmazlıklarında Arabuluculuk Eğitimi almış olup, 2019 yılında yapılan Arabuluculuk Sınavını kazanarak Arabuluculuk Belgesini almıştır. Halihazırda Avukatlık mesleği yanında, Adalet Bakanlığı Hukuk İşleri Genel Müdürlüğü’ne bağlı Arabuluculuk Dairesi Başkanlığı nezdinde tutulan Arabulucular Siciline 11257 sicil numarası ile kayıtlı olarak arabuluculuk faaliyeti göstermektedir.

Bursa Uludağ Üniversitesi tarafından düzenlenen Sağlık Hukukunda Özel Uzmanlık Eğitimini tamamlamış olup, Sağlık Hukukunda Uzman Arabuluculuk yapmaktadır. 

Türkiye Barolar Birliği ve Başkent Üniversitesi’nin işbirliği ile düzenlenen Ticaret Hukukunda Arabuluculuk Uzmanlık Eğitimini tamamlamış olup, Ticaret Hukukunda Uzman Arabuluculuk yapmaktadır. 

Maltepe Üniversitesi tarafından düzenlenen İş Hukukunda Uzman Arabuluculuk Eğitimini tamamlamış olup, İş Hukukunda Uzman Arabuluculuk yapmaktadır.

İstanbul Ticaret Üniversitesi tarafından düzenlenen  Sigorta Hukukunda Uzman Arabuluculuk Eğitimini tamamlamış olup, Sigorta Hukukunda Uzman Arabuluculuk yapmaktadır.

Ayrıca Başkent Üniversitesi tarafından  düzenlenen Ticari Uyuşmazlıklarda Arabuluculuk Sonrası Tahkim ve Tahkimde Taraf Vekilliği Eğitimini tamamlamıştır. 

Çeşitli alanlarda faaliyet gösteren birçok gerçek ve tüzel kişiliğe, kurum ve kuruluşlara Hukuki Danışmanlık ve Müşavirlik hizmeti vermenin yanı sıra, Sağlık Hukuku, Ticaret ve Şirketler Hukuku, Kıymetli Evrak Hukuku, İş Hukuku, İcra Hukuku, Fikri ve Sınai Haklar Hukuku, Kat Mülkiyeti Hukuku, Kira ve Gayrimenkul Hukuku, Aile ve Miras Hukuku, Tüketici Hukuku ve İdare Hukuku alanlarında çalışmalarını başarı ile yürütmektedir. 

Hukukumuzdaki güncel değişim ve gelişmeleri takip ederek halihazırda Kıdemli Avukat & Arabulucu olarak çalışmasını sürdürmektedir.