KADROMUZ

AVUKAT VE ARABULUCU MECİT ATEŞ

E-Posta:

[email protected]

[email protected]

0533 714 21 06

1977 yılında, Orman Muhafaza Memuru Hüseyin Ateş ve ev hanımı Fadime Ateş’in ikinci çocukları olarak Malatya’da doğdu. İlkokulu Malatya/Pütürge Dumlupınar İlkokulunda, Orta Okul ve Liseyi Adıyaman/Gölbaşı İmam Hatip Lisesinde okudu. 1994 yılında girdiği İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden 1998 yılında mezun oldu. 

1999 yılında staj yaptığı ve sonradan Tekelioğlu Ateş Hukuk Bürosu adını alan Hukuk Bürosunda ortak avukat olarak meslek hayatına devam etti. 

Bahçeşehir Üniversitesi Hukuk fakültesince düzenlenen seminere katılarak "Uzlaşma ve Çapraz sorgu Teknikleri" sertifikası aldı.

İstanbul Aydın Üniversitesinin düzenlediği, “Hukuk Uyuşmazlıklarında Arabuluculuk Sertifika Programına” katılarak sertifika aldı.

Avukatlığın yanı sıra, 2014 yılında, Adalet Bakanlığı -Hukuk İşleri Genel Müdürlüğü - Arabuluculuk Daire Başkanlığının düzenlediği Arabuluculuk Sınavını kazanarak, Hukuk İşleri Genel Müdürlüğü’ne bağlı Arabuluculuk Dairesi Başkanlığı nezdinde tutulan Arabulucular Siciline 10653 sicil numarası ile kayıtlı olarak arabuluculuk faaliyeti göstermeye başladı. 

Bursa Uludağ Üniversitesi tarafından düzenlenen Sağlık Hukukunda Özel Uzmanlık Eğitimini tamamlamış olup, Sağlık Hukukunda Uzman Arabulucu oldu. 

Başkent Üniversitesi tarafından ile düzenlenen Ticari Uyuşmazlıklarda Arabuluculuk Sonrası Tahkim ve Tahkimde Taraf Vekilliği Eğitimini tamamladı.

Çeşitli alanlarda faaliyet gösteren birçok gerçek ve tüzel kişiliğe, kurum ve kuruluşlara Hukuki Danışmanlık ve Müşavirlik hizmeti vermenin yanı sıra, Sağlık Hukuku, Sivil Havacılık Hukuku, Sigorta Hukuku, Tazminat Hukuku, Gayrimenkul Hukuku, İnşaat Hukuku, Kat Mülkiyeti Hukuku, İcra İflas Hukuku, Fikri ve Sınai Haklar Hukuku, Aile ve Miras Hukuku, Tüketici Hukuku, İdare Hukuku Şirketler Hukuku, Gümrük Hukuku, Kıymetli Evrak Hukuku, İş Hukuku alanında çalışmalarını sürdüren Mecit Ateş, halen kurucu ortak olduğu TAHAB (Tekelioğlu & Ateş Hukuk Ve Arabuluculuk Bürosu) ‘da ortak Avukat- Arabulucu olarak çalışmasını sürdürmektedir. Yetişmesine katkı sunduğunu düşündüğü 30’u aşkın meslektaşının mesleki başarılarından büyük haz duymaktadır. 

Memnun Yazıcı Ateş ile evli olan Mecit Ateş, Hamza Kerem, Ersin Yusuf ve Ayşegül Zeynep isimli üç çocuk babasıdır.