13 - Dava Şartı - Arabuluculukta Ücret Sözleşmesi

DAVA ŞARTI ARABULUCULUK ÜCRET SÖZLEŞMESİ

 

 

ARABULUCULUK BÜROSU          :

Arabuluculuk Numarası             :  

Büro Dosya Numarası               : 

TARAF 1                                 :

ADI SOY ADI                           :

T.C KİMLİK NUMARASI             :

ADRESİ                                  :

TARAF 2                                 :

TİCARET SİCİL NUMARASI        :

ADRESİ                                  :

 

ARABULUCU                            :

T.C KİMLİK NUMARASI             :

ARABULUCU SİCİL NUMARASI   :

ADRESİ                                  :

                                                 

KONU                                    :     Bu sözleşme Arabulucu ………… …….

(Bundan sonra Arabulucu olarak anılacaktır) tarafından taraflar  …….. ……..  ve  ………………… ………………   Şti.’ ne vekaleten Av.    (Bundan sonra Taraflar olarak anılacaktır) verilecek dava şartı arabuluculuk hizmetine ilişkin olup, karşılıklı hak ve yükümlülükleri kapsar.

 

1- HİZMETİN İÇERİĞİ                     :

 

1.1. Taraflar arasındaki uyuşmazlığın arabuluculuk yoluyla çözüme kavuşturulmasını sağlamak amacıyla, arabuluculuk faaliyetini yürüten arabulucular siciline kayıtlı Arabulucuya, sarf ettiği emek ve mesainin karşılığında, uyuşmazlığın Taraflarınca yapılacak parasal ödemenin karşılığıdır.

 

1.2. Arabulucu, sistematik teknikler uygulayarak, görüşmek ve müzakerelerde bulunmak amacıyla Tarafları bir araya getirecek, onların birbirlerini anlamalarını ve bu suretle çözümlerini kendilerinin üretmesini sağlamak için aralarında iletişim sürecinin kurulmasını gerçekleştirecektir.

 

1.3. Arabulucu görevini özenle, tarafsız bir biçimde ve şahsen yerine getirecektir.

 

2- ÜCRET                                      :  

 

2.1. Tarafların arabuluculuk faaliyeti sonunda anlaşmaları hâlinde, arabuluculuk ücreti, Arabuluculuk Asgari Ücret Tarifesinin eki Arabuluculuk Ücret Tarifesinin İkinci Kısmına göre aksi kararlaştırılmadıkça Taraflarca eşit şekilde karşılanır. Bu durumda ücret, Tarifenin Birinci Kısmında belirlenen iki saatlik ücret tutarı olan 280 liradan (iki yüz seksen lira) az olamaz.

 

2.2. Arabuluculuk faaliyeti sonunda, Taraflar katılmadığı için görüşme yapılamaması veya iki saatten az süren görüşmeler sonunda Tarafların anlaşamamaları hâllerinde, iki saatlik ücret tutarı Tarifenin Birinci Kısmına göre Adalet Bakanlığı bütçesinden ödenir. İki saatten fazla süren görüşmeler sonunda Tarafların anlaşamamaları hâlinde ise iki saati aşan kısma ilişkin ücret aksi kararlaştırılmadıkça Taraflarca eşit şekilde Tarifenin Birinci Kısmına göre karşılanır. Adalet Bakanlığı bütçesinden ödenen ve Taraflarca karşılanan arabuluculuk ücreti, yargılama giderlerinden sayılır.

 

2.3. Taraflarca ödenecek arabuluculuk ücreti eşit olarak arabuluculuk sürecinin bittiği tarihten itibaren bir hafta içerisinde Arabulucuya ait TR……………………                        IBAN numaralı hesaba aktarılacaktır.

 

2.4. Arabulucu, Taraflarca yapılacak ödeme karşılığında serbest meslek makbuzunu düzenleyerek Taraflara gönderecektir.

 

3- DİĞER HÜKÜMLER                      :

 

3.1. Arabuluculuk faaliyeti süresince Arabulucu tarafından düzenlenen evrak ve yapılan diğer işlemler ayrı ücreti gerektirmez.

 

3.2.  Taraflar bu sözleşmede yazılı adreslerini tebliğe elverişli adres olarak beyan ederler. Yazılı olarak adres değişikliği bildirilmediği sürece bu adreslere yapılan tebligatlar geçerli kabul edilir.

 

3.3. İşbu dava şartı arabuluculuk ücret sözleşmesi İki sayfa ve üç nüsha olarak düzenlenmiştir.

 …./…./…

 

      BAŞVURAN TARAF-1            DİĞER TARAF -2        ARABULUCU

 

 

 

 

 

 Dosya indir(docx)